2020-11-29 08:55:00• hírek • Refszatmar.eu

Erdőd, fejlődő, épülő gyülekezet

Az advent várakozásra tanít, de nem tétlenségre. Tétlenségnek pedig nyoma sincs Erdődön.

Kaszaniczki Csongor erdődi lelkipásztor kicsivel több mint két éve szolgál a magyar reformáció egyik bölcsőjében. Eddigi munkájának nyomát pénteken örömmel tekintette meg Király Lajos esperes és Rácz Ervin ifjúsági előadó, az erdődi gyülekezet volt lelkésze.

Király Lajos esperes folytatja egyházmegyét bejáró útját, hivatalos esperesi vizitáció híján, így biztatva, buzdítva szolgatársait e megpróbáltatásokkal terhelt időkben.



Kaszaniczki Csongor erdődi lelkipásztor lapunknak elmondta, hogy 2018 októberétől, amikor elindult a szolgálata Erdődön, nagy álmokkal lendült neki a munkának. A Bukaresti Kultuszminisztériumnak beadott pályázat nyomán a templom tetőzetét sikerült felújítani, majd néhány ablakot is kicseréltek. Folyamatosan sikerült továbbdolgozni a Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ és Parókia épületén, kialakították a fürdőhelyiséget, a kanalizálást, és lámpatesteket helyeztek el az imateremben. A templom közötti átjárhatóságot is megoldották, hiszen sikerült letenni azt a térkövet, amit még 2016-ban kapott a gyülekezet Erdőd város testvértelepülésétől, Nagyecsedtől. Annak ellenére, hogy ebben az évben nehéz volt a helyzet, mégis sikerült három helyiséget felújítani a templomban, a folyosók és az iroda is megszépült, a templomba pedig légkondicionáló került. Anyagiakban folyamatos segítséget nyújt a Szatmár-Láncos Református Egyházközség is.

Öröm tehát látni, hogy Erdődnek nemcsak dicső múltja, hanem jelene is van, ahol a lelki életre is odafigyelnek.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: